Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Den halvnøgne sandhed : Paradise Hotel og andre opskrifter på virkeligheden


Beskrivelse


Om reality-tv, den iscenesatte virkelighed, drømmen om berømmelse samt hvordan programmerne kan påvirke unges selvopfattelse, værdier, holdninger og handlinger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 28. okt. 2011

Målgruppen i undervisningssammenhæng fra og med folkeskolens ældste klasser, hvor bogen er oplagt fx i fag relaterede til samfund og medier. Ellers henvender bogen sig bredt til læsere som interesserer sig for fænomenet reality-tv.

Fænomenet reality-tv er omdrejningspunkt og alle temaafsnit er pædagogisk veludbyggede med faktabokse og supplerende spørgsmål. Interessante udsagn fra 7 folkeskoleelever fra 8. og 9. klasse er sammen med input bl.a. fra forskere, tv-folk, castere, og fx en anti-mobbekonsulent, bogens nuancerede erfaringsmateriale. Første tema har overskriften: "Fra Bubber til Big Brother" og redegør for, hvordan reality-tv har udviklet sig. Her er fx et eksempel på reality-tv i Saudi-Arabien, hvor det ledsagende foto viser en burka-klædt kvinde læse digte op i tv-programmet "Poet for millioner". Næste tema har overskriften: "Paradise rimer på porno og hva ́så" og fortæller om præmisserne for tv-programmet "Paradise Hotel". Tredje tema hedder: "Den iscenesatte virkelighed" og viser paradoksalt, hvordan man i meget reality-tv konstruerer virkeligheden. Sidste tema "Men de har jo ikke noget på!" har drømmen om berømmelse for berømmelsens skyld i fokus. Her fortæller en faktaboks fx, at børn og unge i dag på spørgsmålet om, hvad de vil være som voksne, ofte blot svarer "berømte".

Om reality-tv fx også Vi ses på TV : medier og intimitet, 2004, og fx har en bredere bog som Medier, 2005, reality-tv med som emne.

Velfungerende temabaseret undervisningsbog.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 16. jan. 2012

af

af

Karen Marie Beklar

d. 16. jan. 2012


Jyllands-posten

d. 13. jan. 2013

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 13. jan. 2013