Dramadokumentarisk roman om en række førende kulturpersoners liv i 1880'ernes København med den svenske dramatiker August Strindberg som den centrale figur og omdrejningspunkt. For litteraturhistorisk interesserede og læsere af intellektuelle romaner.
København er i 1880'erne et livligt kulturelt sted og en europæisk smeltedigel for tidens intellektuelle, ikke mindst pga. Georg Brandes' forelæsninger om europæisk modernisme og Verdensudstillingen i 1888. Også den kontroversielle svenske forfatter August Strindberg flytter til byen. Strindberg er på det tidspunkt en anerkendt, men også forkætret person pga. sine holdninger til kvinder og moral. Han må derfor "flygte" fra Sverige i en periode. Romanen fortælles i et parallelspor, der skifter mellem fortællerstemmen, Knud Wiisby, og forfatteren eget spor, der følger hans rejse i nutiden til USA og tilbageblik til barndomslivet i Malmø. Knud Wiisby var bekendt med både Strindberg og Brandes og beretter retrospektivt om personer og begivenheder blandt tidens kulturelite, der fx tæller Herman Bang og Victoria Benedictsson.
Fabelagtig godt fortalt roman om datidens kunstnermiljø i København båret af indsigt og oprigtig interesse for tidens begivenheder og personer. Bogens essayagtige og reflekterende karakter giver en ekstra dimension til historien.
Herman Bangs berømte StukFlanørens blik handler om København i samme periode med hans mere kritiske tilgang Flanørens blikHerman Bangs berømte Stuk handler om København i samme periode med hans mere kritiske tilgang .