Denne bog er skrevet målrettet AKT-vejledere, læsevejledere, skolepsykologer og andre ressourcepersoner i grundskolen, som kan anvende bogens metoder i deres samarbejde med skolens lærere. Men bogen kan også sagtens anvendes af de samme faggrupper på andre uddannelsesniveauer. Det er en "værktøjsbog", som giver gode redskaber til coaching, dialog og vejledningsarbejde.
Bogen er skrevet i et letlæst sprog med mange konkrete eksempler fra hverdagen i grundskolen. Emnerne er: coaching som dialogform, spørgsmål - typer og teknikker, lytteteknik, observation, feedback, modstand i dialogen, teamcoaching samt forskellige coachingrammer. De enkelte kapitler kan læses uafhængigt af hinanden, men det kan anbefales at læse bogen i sin helhed. Kapitlerne indledes med en kort teoretisk indføring i kapitlets emne, som hurtigt føres videre til praksis med eksempler fra hverdagen. Bogen er et godt og letanvendeligt redskab for AKT-vejledere og andre, som ønsker at anvende coaching i deres arbejde.
Det vil være oplagt for AKT-vejledere at kombinere bogen med udgivelser som AKT-håndbogen, 2009 samt AKT ink. : inkluderende AKT-arbejde i folkeskolen 2010. Derudover findes der mange bøger om coaching generelt, som er oplagte at læse, hvis man vil vide mere om emnet.
Konkret og virkelighedsnær udgivelse om coaching i grundskolen. Bogen er et godt redskab for AKT-vejledere og andre, som ønsker at anvende coaching til deres samtaler med skolens øvrige personale og brugere.