Primært for forskere, undervisere og studerende, også konsulenter, der arbejder med organisationer vil kunne bruge dele af bogen, der er på et ret højt niveau men også har praktiske eksempler.
Bogen udspringer af et forskningsprojekt i samarbejde mellem Ældreområdet i Ikast-Brande Kommune, der skal dels bidrage til udvikling i ledergruppen, dels afdække teorien bag processen. Først beskrives det praktiske grundlag, der omfatter en ny strategi for Ældreområdet med brug af coaching for at udvide samarbejdet lederne imellem og skabe klarhed. De efterfølgende afsnit omhandler kontraktens funktion, forskellige teorier om dialog, brug af feedforward metoden, hvor man udforsker perspektiver, til slut ledernes og forskernes syn på projektet, der afdækkes gennem interviews. Forfatterne er alle forskere ved AAU, Institut for Kommunikation og har tidligere arbejdet med emnet. Bogen er en del af serien Interpersonel kommunikation i organisationer.
Helle Alrø har bl.a. været aktiv i serien Organisatorisk coaching, der også indeholder fx Erik Laursens Coaching af organisationer, men i begge disse er der ikke specielt fokus på gruppen. Josef Guldager har skrevet Coaching, der har et afsnit om gruppecoaching. Der findes ikke tilsvarende om ledelses- og gruppecoaching med denne blanding af forskning og praksis.
Henvender sig afgjort mest til studerende og forskere, men de praktiske eksempler gør at fx konsulenter og interesserede ledere vil kunne læse med.