Findes der drager? Det spørgsmål belyses for de ca. 6-9-årige. Og bogens forskellige vinkler skal nok give en god diskussion mellem barn og oplæser og lyst til at opsøge mere viden i sagn, eventyr og naturen.
Format og ill. signalerer billedbog, men den fyldige tekst er bedst egnet fra ca. 6 år. Billederne er charmerende og malerilignende med behagelige farver og uden konturstreg. Med en let humor i både tekst og ill. fortælles om, hvordan Gud skabte drager af nogle rester, hvor man skal lede efter drager i vore dage, om dyr i naturen der ligner og om drager i sagn og myter. Med konklusionen at drager "lever" af vores fantasi og at de giver vores fantasi vinger. Forsidens store venlige drage med en lille forsker der tager dens blodtryk, rammer fint bogens tone, og signalerer at her bliver ingen skræmt. Ikke en decideret fagbog, men en oplæsningsbog med fagligt indhold. Tegneren er kendt fra Sådan blev far og mor forelskede, 2006.
Bogen her og fx Dr. Ernest Drakes Dragonologi, 2004 kan begge læses for de ca. 6-9-årige, men de repræsenterer to yderpunkter: Den blide og let humoristiske billedbog om drager i fantasi, sagn og myter overfor den "videnskabelige" fremstilling.
Fornøjelig bog for de ældste billedbogslæsere og børn i de mindre klasser. At bogen signalerer billedbog kan sortere de ældste i målgruppen fra, mens de små kan finde teksten for lang. Men med det rigtige publikum er der lagt op til en god snak om drager og fantasi.