Eget hus på statsstøtte? Læs her en historisk gennemgang af statslånsordningen, hvor muligheden for billige statsfinansierede boliglån gav danskerne økonomi til at få eget hus med have. For alle arkitektur og boligpolitisk interesserede.
Statslånsordningen var i perioden 1933-1959 en del af den danske boligpolitik, hvor staten kunne bevilge statslån til nybyggede enfamilieshuse. Både privatpersoner og fx boligforeninger kunne ansøge, og da idéen var at skabe bedre boliger, blev der stillet krav til både æstetik, byggeteknik og materialer. Resultatet blev både mesterværker og mere jævne boliger, som her dokumenteres i en god håndfuld eksempler i denne sammenfattende og første gennemgang af fænomenet statslånshuse. Bogen ledsages af registre og litteraturliste.
En seriøs og detaljemættet gennemgang og dokumentation af de godt 25 år, hvor tiden var til statslånshuse. Velskrevet, interessant og vel illustreret giver bogen et fint indblik i såvel arkitekturhistorie som velfærdspolitisk og boligpolitisk danmarkshistorie.
Parcelhuset, haveboligen eller enfamiliehuset før og nu kan man også læse om i Alle tiders parcelhuseEget husMesterværker : 1860-2012, Eget hus : om danske arkitekters egne huse i 1950'erne og Mesterværker : enfamiliehuset i dansk arkitekturs guldalderParcelhuset, haveboligen eller enfamiliehuset før og nu kan man også læse om i Alle tiders parcelhuse : 1860-2012, : om danske arkitekters egne huse i 1950'erne og Mesterværker : enfamiliehuset i dansk arkitekturs guldalderParcelhuset, haveboligen eller enfamiliehuset før og nu kan man også læse om i Alle tiders parcelhuse : 1860-2012, Eget hus : om danske arkitekters egne huse i 1950'erne og : enfamiliehuset i dansk arkitekturs guldalder.