Bøger / faglitteratur / billedværker

Ny dansk arkitektur


Beskrivelse


Gå i dybden med 10 hovedværker i dansk arkitektur fra de sidste 10 år. For interesserede i dansk arkitekturs processer og udformning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2023

af

af

Martin Jørgensen

d. 24. feb. 2023

Gå i dybden med 10 hovedværker, tegnestuer og temaer fra dansk arkitektur i perioden 2012-22. For interesserede i dansk arkitekturs processer og udformning.

Den danske arkitekturscene kendes verden over, men hvad karakteriserer den? Gennem 10 udvalgte bygningsværker fra perioden 2012-22, får læseren et indblik i de tanker, og bygninger og ikke mindst tegnestuer, der er med til at tegne en ny dansk arkitekturguldalder. Det drejer sig fx om bygninger som LEGO House, Forskerboligerne og Moesgaard Museum. Hvert af de 10 bygningsværker præsenteres efter samme skabelon: Et essay om værket og tegnestuen, en omfattende fotodokumentation, en samtale med folkene bag, samt fakta og andre bygningsværker fra samme tegnestue. Bag bogens tekster står Kristoffer Lindhardt Weiss. Bogens fotodel leveres af Rasmus Hjortshøj. Niveauet er fagligt.

I 2023 er København UNESCO Arkitekturhovedstad. Derfor virker dette omfattende værk på knap 1000 sider, både velplaceret og aktuelt. En omfattende og flot udgivelse, hvor man både finder sig hensat til at bladre rundt for fornøjelsens skyld, samt at dykke ned i tankerne bag de imponerende bygningsværker.

"Ny dansk arkitektur" samler de 10 udgivelser i serien af samme navn. som fx Tipperne - Johansen SkovstedCenter for Kræft & Sundhed - NORD Architects og Center for Kræft & Sundhed - NORD Architects"Ny dansk arkitektur" samler de 10 udgivelser i serien af samme navn. som fx Tipperne - Johansen Skovsted og .