Samtalebog, hvor den tidligere Irak-soldat Jakob Bruun Larsen og hans forældre taler med sognepræsten Flemming Pless, der er modstander af Danmarks deltagelse i krigen i Irak. Til læsere af moralske og personlige aspekter af Irak-krigen, fx om soldaternes oplevelse af deres indsats, de pårørendes blandede følelser og om krigens barske realiteter, hvor Jakob i et baghold både mister vennen Henrik Nøbbe og selv skyder en iraker, som han ikke ser som et menneske men som en fjende.
Forfatteren, som er kultur- og livsstilsjournalist på en avis, er tydeligt med på sidelinjen gennem hele bogen. Han tilfører bogen en slags regibemærkninger bl.a. om Jakobs opvækst i den lille nordjyske by Jerslev, om forældrenes drømme for og bekymringer om deres eneste barn og ikke mindst om bagholdet i Basra maj 2007. Med udgangspunkt i Jakobs liv, holdninger og overvejelser drejer samtalerne sig om stort set alt, lige fra kærligheden til hunden Simba og til de helt store spørgsmål om liv og død, fx retten til at tage andres liv. Soldaten og præsten argumenterer ikke overraskende for hver deres holdning til nødvendigheden af krig, mens samtalerne med forældrene står meget stærkt, fordi deres følelser er så modsætningsfyldte.
Der er skrevet flere personlige beretninger om danske soldaters oplevelser i Irak-krigen, fx Soldat for Danmark og Dage og nætter i Camp Dannevang.
Letlæst og lidt forudsigelig samtalebog mellem en ung dansk Irak-soldat og en præst om krigens mange dilemmaer.