Bogen er primært for religiøst søgende personer, men den giver også indblik i en tid, hvor det både at være jøde og kvinde, var diskriminerende.
Edith Stein (1891-1942) voksede op i en jødisk familie i Breslau (i dag tilhører byen Polen). Hun studerede filosofi, psykologi, litteratur og skrev disputats om empati. Hun blev elev af E. Husserl og blev kendt både via egne værker, forskning og sin bemærkelsesværdige undervisning. Under 1. verdenskrig arbejdede hun på et hospital. Efter en åndelig krise konverterede hun til katolicismen men forblev tro mod sin jødiske arv. Den begyndende antisemitisme og kvindernes manglende jobmuligheder bevirkede at hun søgte optagelse i karmeliterordenen, og her levede hun i bøn og meditation. I 1942 blev hun deporteret til Auschwitz og døde. Hun blev helgenkåret af Paven i 1998. Bogen giver et kort indblik i hendes filosofiske og feministiske tænkning samt trosgrundlag. Hovedvægten er lagt på hendes livslange dybere søgen efter sandhed/mening/tro. Lissie Lundh er exam.art. i litteraturvidenskab og har tidligere skrevet om Pater Pio og Clara af Assisi.
Der er ikke skrevet andet om Edith Stein på dansk.
Portrættet af den mangesidede kvindeskikkelse har fokus på Edith Steins søgen efter sandhed og mening, hvilket førte hende til karmeliterordenen. Hun er ikke kendt i større kredse i Danmark, men bogen vil kunne formidles til søgende og troende personer.