Bøger / faglitteratur

Efter døden : en bog om det evige liv


Beskrivelse


I denne bog undersøger Johannes Værge de erfaringer af håb, vi ud fra den kristne tradition kan gøre os i forbindelse med døden. Det gøres i ´dialog´ med teologer og forfattere som eksempelvis Paulus, Martin Luther, Dante, B.S. Ingemann, H.C. Andersen og Kaj Munk.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2008

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 29. okt. 2008

Døden og opstandelsen optager teologer til alle tider. Bibelen er klar på det punkt, men Værge ser det som sin opgave at forklare dette centrale i troen ud fra andet end blot bibelske egenforklaringer. Det kommer der en interessant bog ud af, men den vil dog stadig kræve et kristent og vel også helst fagteologisk udgangspunkt for at fænge.

Præsten Johannes Værge er en flittig skribent, som udover en række bøger også vil være velkendt af Weekendavisens læsere - især dem med en klar kristen livsholdning. Værge skriver ligefremt og enkelt, og den indledende beskrivelse af hans egen fars død er en afklaret og aktiv troendes beretning. I sin søgen efter ikke bibelske tekster kommer han vidt omkring, og så forskellige forfattere som Poul Borum og Dante inddrages, og bogen fremstår som en veluddannet kristen humanists trøst til ligesindede.

Som et personligt og velformuleret udsagn fra en af tidens kendte teologer adskiller Efter døden sig fra mange kristne eller ikke kristne bøger om emnet, og anskaffelsen skal ske efter forventningerne til forfatterskabet mere end til emnet.

Præsten Johannes Værge skriver om døden og opstandelsen ud fra en række tekster. Bibelske som ikke bibelske.


Berlingske tidende

d. 8. maj 2009

af

af

Kathrine Lilleør

d. 8. maj 2009


Weekendavisen

d. 5. dec. 2008

af

af

Jan Lindhardt

d. 5. dec. 2008


Kristeligt dagblad

d. 18. okt. 2008

af

af

Johannes Møllehave

d. 18. okt. 2008


Præsteforeningens blad

Årg. 98, nr. 49 (2008)

af

af

Rose Marie Tillisch

Årg. 98, nr. 49 (2008)


Dansk kirketidende

Årg. 161, nr. 3 (2009)

af

af

Jens Kvist

Årg. 161, nr. 3 (2009)