Bogen her er næppe én, som af sig selv springer ned fra hylden til den forventningsfulde læser, den appellerer umiddelbart ikke. Det er en voksen-barn-bog, som først og fremmest har et pædagogisk eller moralsk sigte. Bogens tema er mikrolån i den tredje verden, og det er primært en formidling af denne problematik for børn i 7-11-års alderen, som her er på spil. En bog til lærdom og eftertanke om u-landsproblematikken, som absolut kræver en voksen formidler.
Som genre placerer bogen sig imellem billedbogen, billedfagbogen, eventyret og den moralske fortælling. Tekstsiden er ganske omfattende, hvilket måske vil skræmme lidt. Det er der nu ingen grund til, for historien fortælles ganske enkelt uden besværlige dikkedarer. Det er en grundig og detaljeret fortælling om den ghanesiske dreng Kojo, der virkeliggør sin drøm om en kyllingefarm. Denne konkrete fortælling, der angiveligt er baseret på en virkelig historie, er afsættet for bogens egentlige ærinde, nemlig et sympatisk forsvar for idéen om mikrolån til fattige i den tredje verden. Hvert tekstopslag ledsages af store, detaljerede farvebilleder i varme kulører og ghanesisk atmosfære.
Minder om andre 3. verdensfortællinger, dog med den forskel, at der her er et helt specielt tema på dagsordenen, nemlig mikrolån.
Fortællingen er i sig selv lige lovlig glat og på grænsen til det "missionerende", men ærindet er sympatisk, og hvis man ønsker at formidle temaet mikrolån i fattige lande videre til børn, så er bogen her et af de få bud på anvendeligt materiale.