Målgruppen må være læsere af nyere angelsaksisk skønlitteratur; de, der ikke læser krimier, men gerne noget psykologisk troværdigt og så alligevel gerne noget, der kradser lidt i overfladen.
Der er udgivet tre titler af Thomson på dansk, senest Soft, 1999, og den befinder sig ligesom Tilfældet, 1997 et sted i nærheden af spændingsgenren. Stikprøver i Netpunkt fandt begge hjemme på mange biblioteker. Denne tager sit udgangspunkt i en virkelig hændelse; et par blev i 1960'erne dømt for grusomme mord på børn, kvinden er nu død af naturlige årsager. Liget er i hospitalskapellet, og en lokal midaldrende betjent, Billy Tyler, skal holde vagt, så hævngale etc. ikke bryder ind til denne i offentligheden personificerede ondskab. Billy tilbringer de mange timer med at gennemtænke episoder i sit liv, og han møder tilmed kvindens spøgelse og fører samtaler med hende. Til slut kommer vi og Billy ud på den anden side, han er kommet overens med mange ting i sit liv, der er vist tilmed lys forude. Det er langt fra nogen feel-goodhistorie, og selv uden en egentlig handling, er man som læser fanget af Thomsons fremragende sprog.
I modsætning til de tidligere thrillere, er denne langt mere lavmælt.
Et slebent sprog og præcise miljø- og personbeskrivelser karakteriserer denne forfatter, ligesom hans psykologiske portrætter er så levende, at man som læser nærmest føler, man har mødt personerne.