Rani Hørlyck er skoleleder på Søndervangskolen i Aarhus. Her er 96% tosprogede. Der fortælles om Ranis opvækst i Danmark som et af de første adoptivbørn fra Indien, og siden hendes kamp som lærer og skoleleder for at lave en skole med plads til alle. For folk med interesse for skoleliv, fællesskab og integration.
Vi følger Rani fra hun, to og et halvt år gammel, kom til Danmark i 1965. Nøgleordene i barndommen var kærlighed og fællesskab. Først i gymnasietiden oplevede Rani, at hun blev sat uden for fællesskabet på grund af sin hudfarve. Størstedelen af bogen beskriver Ranis liv først som lærer og siden skoleleder. Det har været en konstante kamp for, at skolen skal kunne rumme alle. Kan den ikke det, er det skolen, der skal laves om. Søndervangskolen er i dag et eksempel på en skole, der rummer næsten alle, og som løfter elevernes faglige standpunkt. Det har ikke været let, og der har har undervejs været meget modstand fra nogle af de ansatte. Rani har hele tiden haft børnene som første prioritet, hendes vision er i stort omfang lykkedes. Hun står nu med et lærerkollegie, der bakker op og en skole, der er attraktiv. Eleverne trives og forældrene spiller en stor rolle.
Det er meget spændende læsning. Rani viser, at man kan skabe en skole for alle. Man bliver optaget af bogen, som giver stof til eftertanke.
Her kan man læse om, hvordan en skole kan løftes Turnaround-ledelse af skoler.