Pop-op-digte, er digte der er til stede i det offentlige rum, der hvor mennesker færdes, der hvor litteraturen bør være. Bogen eksemplificerer fænomenet med en række digte, til inspiration for lyriklæsere og professionelle kulturmedarbejdere.
Samlingen indeholder ti digte, hvoraf et er i anledning af Tove Ditlevsens 100-årsdag og et er om at læse op i Løves Bogcafé i Århus. Et er til Knud Sørensens 90-årsdag, læst op på Viby Bibliotek, og tre er fra ARoS Museum og handler om hhv. Drengeskulpturen, Olafurs regnbue og Julian Schnabels tegninger. Til sidst er fire haiku, hvoraf et er indgraveret i Udskiftningsbænken, en bænk sat op i anledning af "Atlas Over Aarhus". Alle eksempler på poesi skabt til at optræde med offentligt i specifikke anledninger, i tråd med digterens credo om, at "litteraturen skal være der, hvor hvor folk er".
Digte er på mange måder skabt til at blive reciteret, læst op, performet, ja til at poppe op, pludseligt og dér, hvor man mødes. Det er disse digte gode eksempler på og viser Niels Kjærs oplagte evne til at træde ind i et rum, observere og skabe kunst ud af øjeblikket.
Andre forfattere, der arbejder med pop-up-litteratur er fx A. R. Petersen, der har udgivet Det gule køkken urVentetiderLille Slange, Fidde Schultz med Ventetider og Ib Johansen, med bl.a. Lille Slange. Alle tre poeter er ligesom Niles Kjær, medlem af foreningen POP OP Poeterne i ÅrhusAndre forfattere, der arbejder med pop-up-litteratur er fx A. R. Petersen, der har udgivet Det gule køkken ur, Fidde Schultz med og Ib Johansen, med bl.a. Lille Slange. Alle tre poeter er ligesom Niles Kjær, medlem af foreningen POP OP Poeterne i ÅrhusAndre forfattere, der arbejder med pop-up-litteratur er fx A. R. Petersen, der har udgivet Det gule køkken ur, Fidde Schultz med Ventetider og Ib Johansen, med bl.a. . Alle tre poeter er ligesom Niles Kjær, medlem af foreningen POP OP Poeterne i Århus.