Ved at sætte elevernes dannelse og demokratiforståelse øverst på den pædagogiske dagsorden gennem forpligtende samvær i elevteam, vil undervisningspraksis blive mere spændende og udviklende. Henvender sig primært til lærere, ledere og øvrige pædagogiske medarbejdere i grundskolen.
Det dannelses- og læringsmæssige i skolen er knyttet sammen, og vi har brug for at kunne samarbejde og bruge hinandens potentialer, ressourcer og kompetencer. Faste forpligtende elevteam er nødvendige, for at sikre den tryghed, der er afgørende for også at kunne tale sammen om de svære ting, og samtidig opnå en god faglig udvikling og dermed en hjælp til at nå de faglige mål gennem elevansvar. Bogen præsenterer en arbejdsmodel.
En rigtig god lille fagbog, der med sit enkle, præcise sprog og sine klare formuleringer, kommer med et godt bud på hvad der ville kunne virke godt, i en skole, hvor såvel det dannelses- som det læringsmæssige er bærende. Bogen argumenterer godt for sine synspunkter, og sammenholdt med de mange praksisnære eksempler, udstråler den autoritet.
Der er skrevet mange artikler om emnet, men ikke bøger. Der er udgivet mange titler om teamarbejde for voksne, hvor det er de samme udfordringer der gør sig gældende, derfor kan den sammenlignes med Professionelle læringsfællesskaber, hvor der sættes fokus på undervisningsudvikling.