Bøger / faglitteratur

Kort & godt om samarbejde


Beskrivelse


Et erhvervspsykologisk blik på samarbejde i grupper og bud på handlingsmuligheder, når det er svært. Primært for teamledere og ledere generelt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2020

af

af

Jytte Bræmer

d. 22. okt. 2020

Et erhvervspsykologisk blik på samarbejde i grupper og bud på handlingsmuligheder, når det er svært. Primært for teamledere og ledere generelt.

Samarbejde i praksis har meget lidt med rationel og teoretisk viden at gøre. Det handler om følelsesregulering og bevidsthed om egen adfærd. Forfatteren har som psykolog hjulpet adskillige arbejdspladser i samarbejdets svære kunst. Hun definerer, hvad der karakteriserer godt samarbejde og viser, hvilke faldgruber, der som oftest fører til problemer, og hvilke gruppedynamikker, der er på spil. Tillid, retfærdighed og samarbejde om kerneopgaven er nøgleord. Det er en ledelsesopgave at reservere tid til kontinuerlig dialog om selve samarbejdet og ikke kun om opgaven. Cases gennem teksten illustrerer hendes pointer, og konkrete dialogstrukturer og -skemaer hjælper lederen til at gribe svære samtaler an i praksis.

En hurtig læst bog, der med held giver konkrete råd og handlingsanvisninger til at løse problemer i diverse grupper på arbejdspladsen, hvad enten de udspringer af problemer i den organisatoriske kontekst, eller det er interne magtdynamikker, der er årsagen. Det er på flere måder gængs og enkel viden, men trods det ofte komplekst at håndtere som leder.

Mange titler om teamledelse handler om at optimere teamets præstationer, men TeamingLuppen på gruppen og Luppen på gruppen omhandler begge som her det psykologiske aspekt, begge dog mere indgående end den aktuelleMange titler om teamledelse handler om at optimere teamets præstationer, men Teaming og omhandler begge som her det psykologiske aspekt, begge dog mere indgående end den aktuelle.


Jyllands-posten

d. 30. jan. 2021

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 30. jan. 2021