Henvender sig direkte til forældre og lærere i friskolen.
Asger Baunsbak-Jensen (f. 1932) er bl.a. tidligere lærer, præst, folketingsmedlem og medlem af Etisk Råd, og stadig forfatter og samfundsdebattør. Hans lille røde bog om friskolens udfordringer og forpligtelser i dagens samfund har næsten karakter af manifest eller kampskrift. En manual til friskolen, som skal vise vejen for folkeskolen, der er blevet midlertidigt afsporet med folkeskolereformen. Den er et opråb til friskolelærere og -forældre om at gå imod udviklingen mod mere multitasking, kontrol, målinger og konkurrencestyring, og et glødende forsvar for fordybelse, nærvær og især fortællingen som centrum for børns dannelse i skolen. De få sider dækker et stort emne, og forfatteren er omkring så forskellige aspekter som barndom og forældreskab i dag, bibelhistorie som grundlag, unges seksualitet i dag og friskolelederens og -lærerens situation. Kapitlerne er korte, sætningerne konstaterende og stilen overbevist.
Bogen kan ses i forlængelse af forfatterens Sidste udkald - kampskrift for folkeskolen fra 2013, som indeholder en direkte kritik af folkeskolereformen og stiller forslag til, hvordan folkeskolen skal udvikle sig.
Indstillingen er sympatisk men fremstillingen for summarisk. Stilen er konstaterende, stærkt hældende mod det postulerende og decideret gammeldags fx i fremstillingen af unges seksualitet. Kampskriftstilen virker forældet. Man savner diskussion og dybde i behandlingen af emnet og alle dets aspekter.