Bogen handler om Gestapos fangelejre i Danmark og er fortællingen om Horserødlejren i Nordsjælland og Frøslevlejren i Sønderjylland. Dette er et helt særligt kapitel i besættelseshistorien, hvor krigens gru ikke undslap Danmark. For historisk interesserede.
Horserødlejren og Frøslevlejren var det tyske sikkerhedspoliti Gestapos fangelejre i Danmark. Pga. af samarbejdspolitikken fra 1940 til 1943 var det de danske myndigheder, der stod for Horserødlejren. Først blev tyske flygtninge indsat i lejren, inden at de blev sendt videre til tyske koncentrationslejre. Arresterede danske kommunister og modstandsfolk blev også interneret i lejren, hvoraf en stor del af disse senere blev sendt videre til koncentrationslejre i Tyskland. Da samarbejdspolitikken brød sammen i 1943, overtog tyskerne den fulde kontrol over lejren. Det resulterede blandt andet i, at Horserødlejren i Nordsjælland blev omplantet til Frøslevlejren, der lå lige nord for den dansk-tyske grænse. I alt blev 8000 fanger interneret i disse lejre.
Velskrevet værk, der beskriver denne betændte del af dansk besættelseshistorie. Der sættes fokus på henved alle aspekter af lejrenes historie og fangernes tilværelse, blandt andet gennem dagbogs- og erindringsmateriale, hvilket nuancerer og levendegør historien.
Der er udkommet en del personlige beretninger om lejrene, heriblandt Fængselsdage og fangenætterBlandt 100 gidsler i Horserød 1943 og Blandt 100 gidsler i Horserød 1943Der er udkommet en del personlige beretninger om lejrene, heriblandt Fængselsdage og fangenætter og .