Målrettet til alle som interesserer sig for kønnets betydning og samfundsmæssige plads. Meget brugbar til opgavebrug fra og med folkeskolens ældste klasser.
Forfatteren (f. 1972) er cand.scient.soc., bl.a. tidl. chefredaktør, pt. kommunikationsansvarlig, mand og far. Hans første egentlige bog er veloplagt udviklings-historik om ca. 25 års manderoller og mandeidealer fra starten af 1980-erne til i dag. Det er faktisk ret underholdende og samtidig lærerigt at læse om det, der også mere eller mindre er ens egen historie som mand. Bogen starter med at beskrive de manderoller, der fører frem til det afsnit forfatteren kalder "1980'erne; drømmen om den nye mand". Her er nuværende guvernør Schwarzeneggers muskelsvulmende macho-bøffer, der er yuppien og de kvindebedårende "Strippendals" (Chippendales), hvor mænds kroppe kom i spotlight. Der er slutfirsernes danske "euroman" og et afsnit før 1990 hedder "Tilbage til hulen". 1990'ernes overskrift er "Den nye drengerøv" med bl.a. mandeklubber, stand-up og mande-magasiner i nye forklædninger. Årtusindeskiftet kalder bl.a. på den "metroseksuelle mand" og en ændret mere dynamisk faderrolle.
Uden anden sammenligning i øvrigt er der noget af den samme sunde maskuline flabethed iført klædeligt maskulint selvværd i bogen som i fx Mads Christensens bøger om blærerøven. En savnet fagbog om manderoller, dog fx også Kenneth Reinickes bøger.
Velskrevet og interessant portræt af 25 års manderoller.