Gitte blev som barn groft omsorgssvigtet både i sin familie og senere af samfundet, og det vil hendes behandler have frem i lyset med denne bog. For voksne med interesse for mælkebøttebørn, omsorgssvigt og fejlslagen pædagogik.
Personlig beretning skrevet i jeg-form af Gittes behandler gennem flere år. Gitte fortæller om sin umådeligt hårde barndom med svigt, vold, druk, overgreb og mange dødsfald. Da Gittes forældre ikke kan tage vare på deres fire børn, kommer de på børnehjemmet Birkebo i Slagelse i 1960'erne og 70'erne. Indimellem hjemsendes de, uden at blive spurgt. Bogen er en fortælling og et vidnesbyrd om, at samfundet har svigtet mange børn. At de mest udsatte og sårbare børn blev mødt med forfærdelige forhold på de institutioner, der skulle tage sig af dem, når deres forældre ikke kunne. Bogen følger Gittes fortid emne for emne, og så kommenterer den voksne Gitte på, hvad der skete, og hvad det har haft af betydning.
Virkelig hård læsning, der gør læseren indigneret. Bogen er meget personlig i og med det er behandleren og Gitte, der har skrevet den sammen. Bogens fokus på de få mennesker, der viste Gitte omsorg, og hvad det har betydet, er stærk. Indholdet giver i den grad stof til eftertanke for mennesker, der arbejder med udsatte børn.
Bogen Mælkebøttebarn i blomst er også en personlig retning fra et mælkebøttebarn.