Anne Knudsen boede en stor del af sin barndom i den lille østgrønlandske by Tasiilaq i 1950'erne, hvor hun oplevede et liv i tæt forbindelse med den barske grønlandske natur. For læsere med interesse i Grønland og rigsfællesskabets historie.
Annes far får job som byggelederassistent i Grønland og snart flytter familien på 4 først til Qaqortoq i Sydgrønland og senere til Tasiilaq i Østgrønland. Her fortæller forfatteren om en barndom, der var rundet af naturens luner som Piteraq'en, den kolde vind, der kommer inde fra isen og som kan opnå dobbelt orkanstyrke, og isen, der isolerer byen i mange måneder om året. Forskellene mellem danskere og grønlænderes livevilkår er på denne tid stor; noget som også børnene mærker, specielt da de går i adskilte klasser i skolen. Alligevel leger børnene på tværs, og bruger naturen med alle dens farer som deres legeplads. Anne Knudsen er antropolog og tidligere chefredaktør på weekendavisen.
Forfatterens historie er en del af rigsfællesskabets historie og fortæller om en tid og et sted, hvorfra vi har få beskrivelser. Bogen giver et indblik i en tid, hvor Danmark var koloniherre, og hvor danskere havde en særstatus i forhold til grønlænderne; noget der trækker tråde helt frem til i dag.
12 grønlændere og danskere fortæller i Min barndom i GrønlandGrønlands indre liv, 2006. Grønlands indre liv (Samlet udgave) fortæller om Hans Lynges barne- og ungdomsår i kolonitidens Grønland12 grønlændere og danskere fortæller i Min barndom i Grønland, 2006. (Samlet udgave) fortæller om Hans Lynges barne- og ungdomsår i kolonitidens Grønland.