Digtene er en beretning med selvbiografiske træk om Haidar Ansaris opvækst - om vejen ind i kriminalitet og dermed det danske fængselsvæsen, både i form af ungdomsfængsler og rigtige fængsler. For digtlæsere, krimilæsere og andre nysgerrige.
"Institutionaliseret" er en bog om et liv i det lukkede institutionsmiljø, ungdomsfængsler og senere almindelige fængsler. Det er en bog om hashhandel, kokainmisbrug og et boligkompleks, hvor de unge hænger på gaden, piger "sutter pik for en streg" og drengene får bank af de ældre i området - som en del af opdragelsen. Der er bekymrede, men hjælpeløse mødre og fædre, der ryger i fængsel. Og så er det historien om en ung dreng, som med en del oplevelser i ærmet og fuld af foragt for fængselsvagterne, skriver digte på sin celle. Det er forfatterens debut.
Haidar Ansaris beretning er på en gang fantastisk og en kontroversiel fortælling, der bare sluges af læseren. Fortællingen flyder godt i "digtbeholderen", som dog sjældent, men så alligevel af og til byder på lidt poesi. Som her: "... ser panserne jagte to perkere/ rundt i gården/ bag den røde bane/ det er ikke noget, lillebror/ bare endnu en solnedgang/ i kvarteret". Jargonen er intakt!.
Man kommer uvægerligt til at tænke på Yahya HassanYahya Hassan 2Knæks to bøger : digte og 2 : digte. Mikael Josephsens Knæk : digte er et anderledes take på institutionaliseringenMan kommer uvægerligt til at tænke på Yahya Hassans to bøger Yahya Hassan : digte og : digte. Mikael Josephsens Knæk : digte er et anderledes take på institutionaliseringenMan kommer uvægerligt til at tænke på Yahya Hassans to bøger Yahya Hassan : digte og Yahya Hassan 2 : digte. Mikael Josephsens : digte er et anderledes take på institutionaliseringen.