Uddybende bog om nutidens måder og begrundelser for at gå på jagt. For jægere og andre naturinteresserede.
5 forskere og universitetsfolk skriver om, hvad jagt er, hvordan den udøves i dag, og ikke mindst om hvorfor 180.000 danskere har jagttegn i en tid, hvor man ellers kan købe masser af billigt kød langt under den pris, som det koster at anskaffe våben, jagtleje og tidsforbrug. Er det for spænding, er det for at føle sig i ét med naturen, er det en tilbagevenden til en slags simpel urmands-/kvindes-tilstand, eller hvad? Til sidst skriver Danmarks Jægerforbunds formand om sine oplevelser og begrundelser for at gå på jagt. Forfatterne bringer en lang række citater fra jagtlitteratur, som der henvises til i en 200 titler lang kildeliste. Illustreret med 18 sort-hvide træsnit af Hanne Skyum.
Hovedkapitlerne er typiske akademiske redegørelser, som i næsten alle tænkelige detaljer belyser emnerne ud fra psykologiske, historiske, samfundsmæssige og dyreetiske vinkler. Og forfatterne debatterer, hvad der mon er det mest virkelige og moralske. De sort-hvide træsnit understøtter godt bogens grundige fremstillinger.
Der er ikke andre bøger så dybdeborende om emnet. Men mange ældre og nyere forfattere har i deres jagtfortællinger skrevet deres tanker om, hvorfor de egentlig brugte tid på at gå på jagt, fx i Naturens egne DrengeHvorfor gå på jagt?Glæden ved jagt og fiskeri og Hvorfor gå på jagt? og Glæden ved jagt og fiskeriDer er ikke andre bøger så dybdeborende om emnet. Men mange ældre og nyere forfattere har i deres jagtfortællinger skrevet deres tanker om, hvorfor de egentlig brugte tid på at gå på jagt, fx i Naturens egne Drenge og og Glæden ved jagt og fiskeriDer er ikke andre bøger så dybdeborende om emnet. Men mange ældre og nyere forfattere har i deres jagtfortællinger skrevet deres tanker om, hvorfor de egentlig brugte tid på at gå på jagt, fx i Naturens egne Drenge og Hvorfor gå på jagt? og .