Bøger / faglitteratur / fotografier

Grønland - dyrenes og menneskenes land
Greenland - land of animal and man (flere sprog)


Beskrivelse


Fotografisk billedværk der skildrer henholdsvis udvalgte dyrearter i Grønland og traditionel fangst og fiskeri, som det foregår idag. Ydermere et afsnit hvor fotografen beretter om sine erfaringer bag kameraet og om livet som fotograf i Grønland.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2011

af

af

Sune Hundebøll

d. 11. nov. 2011

Bogen henvender sig til folk med hang til naturfotos eller med interesse for Grønland.

Forfatteren er biolog og er ansat på Grønlands Naturinstitut i Nuuk. Han har tidligere udgivet Migration and breeding biology of arctic terns in Greenland og er medforfatter på forskellige rapporter. Han er desuden en dygtig fotograf og blev i 2009 kåret som vinder i katagorien "Wild places" i BBC's "Wildlife Photographer of the Year"-konkurrence. Fotografen har fanget Grønlands storslåede natur og særegne dyreliv med sit camera. Naturoplevelserne er krydret med motiver af fangerkulturen og grønlændernes liv. Billederne er suppleret med tekster, som både er trykt på dansk og engelsk. Forfatteren bruger både sin faglighed og almene kendskab til Grønland i teksterne. Bogen afsluttes med nogle tekster om forfatterens karriere som biolog og fotograf, suppleret med relevante betragtninger.

Af andre fotobøger med Grønland i fokus findes Disko af Ivars Silis, Arctic light af Uri Golman, Kassoq af Arqaluartâ Rosing etc. Denne fotobog har høj kvalitet.

Et flot værk med enestående naturbilleder og en personlig stil.