Frederik Strand, museumsleder for Politimuseet, dokumenterer her en række store kriminalsager, fx "Amagermanden" eller "Bombemanden fra Gladsaxe", som blev genåbnet og opklaret efter at der kom nye spor eller nye efterforskningsmetoder. Rent guf for dig som søger autentiske kriminalsager.
Forord af Bent Isager-Nielsen, tidligere drabschef for Rejseholdet, som skriver om bogens sigte: "Men først og fremmest sætter den fokus på det faktum, at jagten på morderne aldrig stopper. Et godt signal til de gerningsmænd, der tror, at de kan slippe afsted med drab." Strand forklarer i bogen, hvad der typisk skal til for at en sag bliver genåbnet. Nye spor, nye vidner eller nye metoder, fx DNA-spor. En genåbnet sag er fx "Menneskedyret", om seriemorderen Dagmar Overby, som i 1910-20 myrdede mindst 8 børn. Og "Monsteret fra Wiesbaden, som i 1980'erne fanges efter at en sag blev genåbnet, da der pludselig kom et nyt spor fra udlandet. I sagen var en ung mand fundet død og kastreret i vandkanten ved Faaborg. Andre overskrifter er fx "Den parterede kvinde", "Den enfoldige morder" og "Morderen uden samvittighed". Frederik Strand er ph.d. i politihistorie og har fx også skrevet Uopklaret.
Lige så spændende og underholdende som en god krimi, hvis man er kriminalhistorisk interesseret.
Kan sammenlignes med fx Rejseholdets historieSagen om Amagermanden. "Amagermanden" er også beskrevet i fx Sagen om AmagermandenKan sammenlignes med fx Rejseholdets historie. "Amagermanden" er også beskrevet i fx .