Emnebog tilknyttet forlagsserien Ind i historien. Bogen kan dog snildt anvendes udenfor denne sammenhæng. Alle over 12 år vil få udbytte af den brede, tværgående byhistorie. Ganske bred brugsværdi, men især anvendelig til emneforløb på skolernes mellemtrin, hvor der foruden et glimrende vue over mere end 1000 års københavnerhistorie formidles gode idéer til det videre emnearbejde med turforslag og tværfaglige aktiviteter.
Bogen er opdelt i to hoveddele. En kronologisk del om perioden fra byens grundlæggelse og frem til 1850'erne, hvor byen fik lov til at vokse udenfor voldene. Dernæst en del, som består af spændende neddyk i byens liv på forskellige tidspunkter. Disse afsnit er overordentligt varierede og giver et interessant billede af alle tænkelige befolkningsgruppers liv og færden. Samlet set får man således både en kronologisk helhedsfornemmelse og et livagtigt oplevelsesbetonet indtryk. Den fine billedside udgøres af fotos, stik, malerier og Johannes Bojesens atmosfærefyldte stregtegninger. God og brugbar lærervejledning.
Der findes meget undervisningsmateriale om København, men ingen med denne struktur - og ikke ret mange, der egner sig så godt til emnearbejde på mellemtrinnet.
Fremragende undervisningsbog, som i et letløbende sprog giver et bredt billede af Københavns historie og dagligdagene for meget forskellige befolkningsgrupper - fra byens grundlæggelse og frem til sygdomme, krige og voldsomt vokseværk fik byen til at åbne sine porte ud mod en større verden.