Tankevækkende og indsigtsfulde akademiske essays, der responderer på den nye politiske virkelighed, der opstod efter 11. september. Henvender sig især til universitetsstuderende og forskere.
Judith Butler er især kendt for sit queer teoretiske hovedværk Kønsballade. Nærværende bog består af 5 essays og er Butlers svar på 11. september og krigene i Irak og Afghanistan. Med afsæt i begrebet om "rammesætning" reflekterer hun bl.a. over de udemokratiske mekanismer og rammer som i krigstider gør visse befolkningsgruppers liv mere værd end andres. Samfundets politiske fordeling af rettigheder betyder, at visse liv betragtes som mere værd end andre. Når sådanne liv falder bort gøres de derfor til genstand for sorg og offentlig opmærksomhed. Andre gør ikke. Disse menneskers liv betragtes ikke som sorgbare, de tæller ikke med, og kan derfor heller ikke gøre krav på beskyttelse fra fx sult, krig, vold og arbejdsløshed. Billeders rolle/magt i den forbindelse, deres affektive og etiske status, diskuteres også.
Butler skriver i et udpræget akademisk sprog, visse steder omstændeligt. Men bogen er et uomgængeligt indlæg i den akademiske debat indenfor Nye kulturstudier, og ikke mindst yderst aktuel i lyset af de globale flygtningestrømme.
Oplagt at læse i forlængelse af Susan Sontags At betragte andres lidelser, der beskæftiger sig med, hvordan fotografier af krig, død og lidelse virker, og hvem de påvirker.