I 1960'erne opstod en ny dansk folk-scene med inspiration fra udland og hjemlig visetradition. Kildebaseret gennemgang til musik- og kulturhistorisk interesserede.
Forfatteren har en ph.d. i musikvidenskab og har skrevet en række bøger. Her er det en række nedslag i karakteristika ved den danske folkemusikscene, der begyndte at forme sig sidst i 1950'erne på en bund af dansk folkevisetradition. En milepæl var folkesangeren Cæsar og de unges protestaktioner for ytringsfrihed omkring Strøget og Storkespringvandet i København. Efter nogle mere stille årtier har folk-genren fået en renæssance. Bogen bygger på kilder fra folkemindeforskning til interviews med personer, der var med til at tegne perioden. Noter til hvert kapitel, kildefortegnelse og navneregister.
Bogen kommer ind på mange interessante aspekter omkring musikkens spor - visen og protestsangen - samt miljøet, den spæde hippiekultur, det etablerede Danmarks reaktioner mv. Denne fyldige udgivelse er en guldgrube for musiknørder og til opgaveskrivning om kulturhistorie. God forside.
Beat og folkemusikAli bali bi er mindre af omfang og kommer knapt så langt ud i krogene. Musikere og spillesteder skildres i Ali bali biBeat og folkemusik er mindre af omfang og kommer knapt så langt ud i krogene. Musikere og spillesteder skildres i .