Biografi om Marie Nielsen, der prægede venstrefløjen i en ideologisk tid. Henvender sig til læsere af dansk samfunds- og kulturhistorie.
Forfatter og kulturhistoriker Morten Thing skriver om Marie Nielsen f. 1875-1951 med nyt arkivmateriale. Over kapitler som "Det splittede arkiv", "1908-18 : SUF og Socialdemokratiet", "1918-19 : Fængsel og retssager", "1920 : Ruslandsrejsen", "1923-29 : Kommunistisk Internationale. Fagligt arbejde", "1922-36 : Kvindepolitik" m.fl. skriver Thing om Marie Nielsens rejse fra at være født i et fattigt husmandshjem til at blive uddannet lærer og aktiv i politik. Udover at danne det første revolutionære parti engagerede Marie Nielsen sig også i kønskampen og stod heller ikke tilbage med at være aktiv i modstandsbevægelsen under krigen. Bogen indeholder citater, billeder af Marie Nielsen og tegninger fra tiden samt noter og person- og sagregister.
Biografien er den første om Marie Nielsen og går kronologisk frem. Den er velskrevet, rig på kildemateriale og særegen, for der findes ikke meget historieskrivning om danske kvinder som dedikerede sig til kommunismen. Udover at man møder kvinden Marie Nielsen får man også en god historisk indføring i den daværende samfundsstruktur samt de politiske bevægelser, som gjorde sig gældende.
Af andre biografier om stærke danske kvinder findes bl.a. Godt for sandheden - at ikke alle lever af at sælge flæskGerda WegenerSunneva, Gerda Wegener og SunnevaAf andre biografier om stærke danske kvinder findes bl.a. Godt for sandheden - at ikke alle lever af at sælge flæsk, og SunnevaAf andre biografier om stærke danske kvinder findes bl.a. Godt for sandheden - at ikke alle lever af at sælge flæsk, Gerda Wegener og .