Målgruppen er læsere af dokumentariske biografiske skildringer, hvor der er stor efterspørgsel efter bøger om livet som soldat.
"Vi skal alene bekymre os om at slås mod fjenden og holde os selv klar til kamp". Sådan lyder et af de direkte, nøgne, og ærlige udsagn i denne dokumentariske biografi om livet som dansk kampsoldat i Irak og Afghanistan. Søren Sjøgren (f. 1980) virker overbevisende i sit menneskelige vidnesbyrd om det at være kampsoldat; og så er det lige meget, om man er tilhænger eller modstander af Danmarks krigsdeltagelse. Han bliver soldat i 2000 og premierløjtnant i 2005. I 2007 er han delingsfører på det sidste hold danske soldater i Irak og i 2009 ditto i Afghanistan. Aktuelt lærer i taktik på Hærens Officersskole. Dokumentaren er i 2 dele. Første del er om livet som kampsoldat i Irak og anden del om samme liv i Afghanistan. Bogen er skrevet i en direkte, men også reflekterende stil, der nuancerer, hvilken som helst forestilling man måske gør sig om, hvad en kampsoldat er. Bogen har en del fotos, som sammen med en velskrevet tekst, udgør stærke vidnesbyrd fra en kampsoldat med støvlerne på.
Sammenlignelig er fx Soldat i Afghanistan : en hverdag ved frontlinjen af Kattrup Lassen og De danske tigre : med livet som indsats i Afghanistan af Ulslev Johannesen.
Den danske dokumentar fra en kampsoldat, som gør det største indtryk på mig, og som jeg tror trækker pænt med læsere på de fleste biblioteker.