Studerende og forskere indenfor arbejdsmarkedsområder samt ledelseskonsulenter i den mere seriøse ende er bogens primære målgruppe, men fordi der er så megen fokus på arbejdslivet, vil den også være interessant for andre, der beskæftiger sig med samfundsforhold på samme niveau. Ledere med mere konkrete og praktiske behov, skal søge andre steder hen.
En række af tidens mest fremragende ledelses-, arbejdsmarkeds- og samfundsforskere giver her deres bud på forskellige tendenser i vores nuværende arbejdskultur. Nogle er kritiske overfor den individualisering de synes, den megen fokus på værdier og selvudvikling fører med sig, mens andre er etablerede navne indenfor skabelsen af billedet af det moderne arbejdsliv. Hovedredaktøren Joel Haviv er selv religionshistoriker, men en lang række andre samfunds-, forvaltnings- og humanistiske fag er også repræsenteret. Henvisninger og noter er på et niveau, som tilfredsstiller en akademisk skolet målgruppe.
Der findes i forvejen en række bøger, der sætter vores moderne arbejdsliv til debat, men den almene religionsfilosofiske vinkel er ny.
God og relativt lettilgængelig antologi om det moderne arbejdsliv henvendt til interesserede på universitetsniveau.