For københavnere, der kan bruge bogen til nostalgiske minder om stamværtshuset eller til at få et indblik i en kultur, der er på retur. For yndere af bøger om København før i tiden fx Allan Mylius Thomsens læsere. Også fx for unge Vesterbro og Nørrebro tilflyttere, der her kan få et indblik i lokalområdets historie.
En dejlig, lidt vemodig bog om 14 københavnske værtshuse, der heldigvis stadig eksisterer. De to forfattere har talt med en række kendte mennesker, der alle har et yndlingsværtshus. Søren Pind fortæller fx om Hviids Vinstue og Pernille Rosenkrantz-Theil om McKluud, Vesterbro saloonbaren, der startede som rockerværtshus. Rene Redzepi er på Eiffel Bar og Henrik Nordbrandt på litterære Bo Bi Bar. Alle giver de et indblik i stedets historie og forholder sig samtidig til begrebet værtshus, et socialt rum med maskulint præg, der fortrænges af caféen, det mere feminine café latte-rum. De to forfattere, der er hhv. forlagsredaktør og journalist, vil bl.a. gøre opmærksom på, hvor vigtigt det er at bevare nogle af rummene for eftertiden.
Der er skrevet andet om de gamle værtshuse fx De ydmyge steder, 1997 af Allan Mylius Thomsen. Maiken Rude Nørup Det københavnske værtshusliv 1857-1998, 1999 beskriver også emnet. Her får vi en opdatering i en personlig samtaleform. Der er allerede forsvundet 25 af de 110 steder, der blev beskrevet i 1997.
En fin personlig bog, der kan læses for nostalgiens skyld, for de værtshuse, den portrætterer og som en samtalebog, der sætter fokus på en kultur på godt og ondt, der langsomt er ved at forsvinde.