Bogen indgår i Akademisk Forlags Professionsserien, som er henvendt til professionsuddannelserne og giver indblik i, hvad der rører sig på det pædagogiske, psykologiske og socialfaglige felt. Bogen vil også kunne anvendes på efter- og videreuddannelser samt til praktikere.
Bogen er oversat fra norsk og skrevet af 2 forskere på forskellige felter. Bogen er helt relevant også i et dansk perspektiv. Den tager udgangspunkt i Axel Honneths uddybning af begrebet anerkendelse og stiller det op overfor en række etiske dilemmaer, som professionelle, der arbejder med mennesker, må komme i. Regler og rammer stemmer ikke altid overens med professionens værdier og etik. Den professionelle udfordring ligger i at identificere, forebygge og genoprette; og den professionelle bør være bevidst om de udfordringer, der ligger i forståelsen af anerkendelse. Bogen er ment som et redskab til kompetenceudvikling og refleksion i så henseende. Den fordrer en vis faglig og forståelsesmæssig ballast.
Bogen bygger videre på Axel Honneths bøger Kamp om anerkendelse, 2006 og Behovet for anerkendelse, 2003 og kan i omfang og sværhedsgrad sammenlignes med Anerkendelse : kort og godt, 2010.
2 norske universitetsforskere har sat sig for at undersøge og diskutere, hvordan begrebet anerkendelse udfolder sig i den praktiske virkelighed både historisk og blandt pædagoger, lærere, socialarbejdere, sygeplejersker mv. i samfundet i dag.