Kom bag facaden på den verdenskendte forfatter og foredragsholder i denne velskrevne og ærlige selvbiografi. For læsere interesserede i personen Jakob Holdt, "Amerikanske Billeder" eller 68-generationen.
Jakob Holdt blev et verdensnavn, da han i 1977 udgav bogen Amerikanske billeder. Bogen blev til efter en rundrejse i USA fra 1971-75 og indeholder en række kontroversielle fotografier af særligt den amerikanske underklasse. Holdt blev sidenhen kendt for sine foredrag og indædte kamp mod racisme, og i sin selvbiografi redegør han bl.a. for, hvordan hans nysgerrighed og åbenhed overfor andre mennesker blev skabt. Holdt fortæller om en turbulent barndom præget af en psykisk ustabil mor og en fraværende præstefar. Hertil kommer en udiagnosticeret ADHD, der gør det svært for ham i skolen, men heldigvis møder han et par "frelsende engle" som skaber grobunden for hans evne til at leve sig ind i fremmede miljøer. En evne som bliver en af hans største styrker på hans amerikanske odyssé. Med mange illustrationer, flere ikke vist før.
Første del af Holdts erindringer byder på ærlige refleksioner og et velskrevet portræt af 68-generationen. Bogen er omfattende, men let at læse, båret af Holdts passion og lidt uhøjtidelige stil. Selvransagelse på et underholdende og givende plan.
Turen til USA fylder en del og fungerer godt som bilag til "Amerikanske billeder". I Tro, håb & [kærlighed] fortæller Holdt om sit arbejde som fotograf og social kritikerTro, håb & kærlighed.