Bøger / faglitteratur

Opbrud : 12 udbrud


Beskrivelse


12 danske kulturpersonligheder og meningsdannere giver hver deres bud på hvordan digitaliseringen og den teknologiske udvikling vil forme fremtidens kultur- og medielandskab.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 10. sep. 2018

Spændende samtalebog, som indbyder 12 markante danskere til at give deres bud på fremtidens kultur- og medielandskab. Guf for dig som er kultur- mediepolitisk interesseret.

"Vi har gjort vores bedste for at få vigtige stemmer i samfundsdebatten repræsenteret inden for de områder, vi prioriterer, nemlig "fake news", digitaliseringen, public service, sociale medier og kultur." Sådan skriver Benny Pedersen og Thomas Hovaldt, som er bogens idemænd og redaktører. "Hvordan opfatter du begrebet fake news?" er et indledende spørgsmål. Her svarer fx politikeren Marianne Jelved. "Jeg opfatter det som noget negativt, noget som man ikke kan stole på." En anden stemme, forfatteren Leonora Christina Skov fortæller bl.a., at hun er ligeså træt af ordet fake news som hun er af Donald Trump. Hun fortsætter: "I stedet for fake news kunne man kalde det ved rette navn, der er løgn." En tredje stemme er journalisten Johannes Langkilde som har denne definition: "Fake news er i sin essens noget, som nogen planter, en falsk historie, med det formål at opnå noget med det." Et spørgsmål til nuværende kulturminister Mette Bock er: "Hvordan definerer du kultur?" Hun svarer: "Kultur er det, der binder os sammen i modsætninger til kunst, som kan skille os fuldstændig.".

Interessant og tankevækkende debatbog om kulturen, digitaliseringen og medierne.

Om kulturpolitik er fx Den kulturpolitiske BermudatrekantFake news, og Fake news er emne i Fake newsOm kulturpolitik er fx Den kulturpolitiske Bermudatrekant, og er emne i .