Bøger / faglitteratur / erindringer

Hjertet på rette sted : en sygeplejerskes fortælling om livet og døden og om at forblive menneskelig i et stort system


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1976) har 20 års erfaring som sygeplejerske, og fortæller her om sit arbejde, og de intense øjeblikke, der opstår når man oplever øjeblikkene mellem liv og død.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 30. aug. 2018

Den engelske romanforfatter Christie Watsons personlige beretning om sit arbejde som sygeplejerske. Til interesserede i sygeplejerskers arbejde og til de, der vil opleve personen bag romanerne.

Christie Watson husker tilbage og fortæller om sit arbejde som sygeplejerske på mange forskellige hospitalsafdelinger i England, blandt syge og døende børn og voksne, og om de patienter, der har gjort stort indtryk på hende, og om dramatiske og intense øjeblikke, der krævede overblik og handlekraft for at redde patienter. Christie Watson er kendt for romanerne Små solfugle i det fjerneElskede Elijah og Elskede ElijahChristie Watson husker tilbage og fortæller om sit arbejde som sygeplejerske på mange forskellige hospitalsafdelinger i England, blandt syge og døende børn og voksne, og om de patienter, der har gjort stort indtryk på hende, og om dramatiske og intense øjeblikke, der krævede overblik og handlekraft for at redde patienter. Christie Watson er kendt for romanerne Små solfugle i det fjerne og .

CW siger, at hun oprindeligt tænkte på sygepleje som en kombination af kemi, biologi, fysik, farmakologi og anatomi, men at hun lærte, at det faktisk handler mere om filosofi, psykologi, kunst, etik og politik. En pointe, som hun uddyber i denne varmhjertede og velskrevne fortælling om sit 20-årige arbejde. Iblandet den personlige beretning er der afsnit om sygeplejens udvikling og medicinske forklaringer, som henvender sig til fagpersoner.

De fleste nyere personlige beretninger om sygeplejerskers arbejde handler om deres indsats i krigszoner, som fx. Forhøjet beredskabØjeblikkeMit grønlandske liv. Øjeblikke giver et indblik i danske sygeplejerskers hverdag, set med deres egne øjne. Mit grønlandske liv er en personlig beretning om en dansk sygeplejerske i GrønlandDe fleste nyere personlige beretninger om sygeplejerskers arbejde handler om deres indsats i krigszoner, som fx. Forhøjet beredskab. giver et indblik i danske sygeplejerskers hverdag, set med deres egne øjne. Mit grønlandske liv er en personlig beretning om en dansk sygeplejerske i GrønlandDe fleste nyere personlige beretninger om sygeplejerskers arbejde handler om deres indsats i krigszoner, som fx. Forhøjet beredskab. Øjeblikke giver et indblik i danske sygeplejerskers hverdag, set med deres egne øjne. er en personlig beretning om en dansk sygeplejerske i Grønland.