Bogen henvender sig til læsere, der vil vide mere om den alvorlige koldkrigskrise i 1962.
Cuba-krisen var kulminationen på den kolde krig, og i denne bog pointeres, at det i høj grad også var en strid mellem efterretningstjenesterne i øst og vest, og her kommer den danske indsats ind. Begivenhederne gennemgås kronologisk, og der afsluttes med et kapitel om krisens danske myter, hvor traditionen med at sovjetiske skibe transporterede raketter på dækket, problematiseres. Righoldigt illustreret med fotos af begivenhederne. Forfatteren er historiker og ansat på Øhavsmuseet (Langelandsfortet) på Langeland. Af forfatteren ses også Da yankee'erne kom til Danmark. Fra verdenskrig til kold krig. Den amerikanske efterretningstjeneste og Danmark 1943-1946, 2008.
Af anden koldkrigslitteratur kan nævnes Kai Otto von Barner Den kolde krig, 2011, Den kolde krig og Danmark : Gads leksikon, 2011 og K.G.H. Hillingsø Trusselsbilledet : en koldkriger taler ud, 2004. Se også Michael Dobbs Cubakrisen : Kennedy, Khrusjtjov og Castro på randen af atomkrig, 2011 samt S. Hein Rasmussen Den kolde krigs billeder, 2009.
Det er en vellykket fremstilling af Cuba-krisen, den kolde krig og Danmarks andel heri. Den har en interessant og aktuel fokusering på efterretningsarbejdet.