En bog om brug af metoder fra markedsføring i politik, der henvender sig til universitetsstuderende og forskere fortrinsvis inden for statskundskab, og til praktikerne i miljøerne omkring de politiske partier.
Det er fremtrædende universitetsfolk, de fleste med tilknytning til statskundskabsfaget, der i ni kapitler beskriver og diskuterer, hvordan teorier og metoder i markedsføring kan anvendes og bliver anvendt i politik. Det er redaktørens ambition at beskrive den politiske marketing som en ny disciplin inden for politologien. Beskrivelsen tager udgangspunkt i personer dvs vælgerne der kan betragtes som kritiske forbrugere af politik, i partierne og deres muligheder for at anvende brandingstrategier, og endelig i den praksis der opstår, når partistrategierne møder vælgernes politiske konsumption. Der anvendes en del fagterminologi i den ikke helt lettilgængelige tekst. Omfattende litteraturhenvisninger efter de enkelte afsnit.
Det er første bog på dansk om politisk marketing. Tim Knudsen, der også er bidragyder til bogen, har i Fra folkestyre til markedsdemokrati, 2007, beskrevet udviklingen i nyere dansk demokratihistorie, og beskæftiger sig her, blandt meget andet, med forholdet mellem partier og vælgere.
De muligheder og konsekvenser der ligger i, at marketing-tankegangen nu også vinder indpas i det politiske liv beskrives i en form og et sprog, der mest retter sig mod universiteterne, men som også vil blive læst med interesse i partikontorerne på Christiansborg.