Kloden har store problemer, og miljøet er presset. Hvis vi skal redde os selv og Jorden, skal der et oprør til. Tag med på en personlig og filosofisk rejse med fokus på videnskab, miljø og religion. Fagbog til interesserede i religion og videnskab - og specifikt den klimakrise, vi er midt i.
Morten Skriver beskriver i bogens første del, hvordan vi mennesker har gjort Jorden fortræd. Vores evige fokus på penge og teknologisk udvikling truer vores egen eksistens. Essensen i bogen kan videregives med dette citat fra side 21: "Hvad får os til at handle som en fatal planetarisk sygdom, på trods af vores akkumulerede indsigt og voksende adgang til informationer. Svaret kan kun være, at vi ikke mærker os selv som en del af det hele." Han kommer med bud på, hvordan vi kan redde menneskeheden fra os selv. Bogen er inddelt i 13 kapitler, der har titler som "Naturvidenskabens åbenbaringer" og "Religionen som økologisk system".
En både ganske tankevækkende og aktuel udgivelse. Forfatteren er selv opmærksom på, at bogen "ikke er et akademisk skrift", og det er både bogens største styrke og svaghed. Det er en personlig bog med meget stærke holdninger, men den mangler dog visse steder lidt akademisk tyngde. Det rykker dog ikke ved, at man kan lære meget af bogen, ikke mindst i forhold til menneskehedens udvikling.
Romanen Fagre nye verdenKlimakrisens rødder spiller en central rolle i bogen, og en anden fagbog om klimakrisen er fx Klimakrisens rødderRomanen Fagre nye verden spiller en central rolle i bogen, og en anden fagbog om klimakrisen er fx .