Samfundskritiske digte skrevet af en ung dansker med irakiske rødder. For læsere af poesi mellem kulturer.
Al-Jaderi er født i Danmark i 1996 af irakiske forældre. Han har været den poetiske dimension i "Københavnermodellen" fra Radio24syv, som undersøger om det er muligt at forebygge at unge mennesker radikaliseres eller havner i kriminalitet ved at undervise dem i at spille impro-teater. Her debuterer han med en samling digte, som bl.a. giver et perspektiv på, hvad det vil sige at være dansker med en anden etnisk baggrund. Forfatteren skriver fx, at "Samfundets grimme ællinger/ er dem hvis opvækst er nogle sørgelige fortællinger", og kommer også ind på forholdet mellem kunst og kriminalitet. Al-Jaderi står også bag kortfilmen "Find Dig Selv".
Digtene behandler nogle aktuelle problemstillinger, fx kulturforskelle, ytringsfrihed, kriminalitet og religion, og forfatteren tager tydeligvis af hovedstolen. De mange enderim fremkalder en vred, rap-agtig rytme, som vil egne sig godt til oplæsning. Mange af rimene virker dog banale og får et lidt mekanisk præg, og stroferne mangler alt i alt sproglig finesse og lyrisk kvalitet og virker derfor mest som et debatindlæg.
Flere og flere multikulturelle digterstemmer giver deres perspektiv på indvandringens historie, fx Danial Khalil med Kærlighed og kulturskyerJeg vågner op som fremmed om splittelsen mellem muslimsk og vestlig kultur, og Özcan Ajrulovskis Jeg vågner op som fremmedFlere og flere multikulturelle digterstemmer giver deres perspektiv på indvandringens historie, fx Danial Khalil med Kærlighed og kulturskyer om splittelsen mellem muslimsk og vestlig kultur, og Özcan Ajrulovskis .