Essay der slår et slag for børnelitteraturens kvaliteter, og i en personlig og humoristisk stil, argumenterer for, hvorfor børnelitteraturen ikke kun er for børn, men også voksne. For alle, der elsker (børne)litteratur!.
I essayet reflekterer Katherine Rundell over børnelitteratur, om at skrive den og om at læse den. Hun kommer vidt omkring med kapiteloverskrifter som: "Derfor skal du læse børnebøger", "Om at læse som et barn", "Om børnelitteraturens opståen", "Om børnelitteratur i dag", "Forestillingsevne" og "Håb". Essayet er krydret med anekdoter, og inddrager et personligt, samfundsmæssigt og historisk perspektiv. Katherine Rundell er forfatter og bibliotekar. Med forord af Jens Raahauge.
Essayet er skrevet med varme og humor, og Rundell er en dygtig formidler, der formår at tænde nysgerrigheden efter at gå på opdagelse i børnelitteraturen. De fleste af de børnebøger hun nævner, er børnebøger i den engelsksprogede tradition, men det gør ikke essayet mindre interessant for en dansk læser. Et essay for alle, der elsker (børne)litteratur!.
De fleste bøger om børnelitteratur er for fagpersoner, for børn, eller henvendt til forældre i stil med Lær dit barn lykken ved at læseDen nordiske børnebog : håndbog for forældre. Her er dette essay noget særligt ved at henvende sig til den voksne uden barnet som omdrejningspunkt. Hvis man har fået vækket sin interesse for at læse mere om børnelitteratur i Norden, kan man starte her: Den nordiske børnebogDe fleste bøger om børnelitteratur er for fagpersoner, for børn, eller henvendt til forældre i stil med Lær dit barn lykken ved at læse : håndbog for forældre. Her er dette essay noget særligt ved at henvende sig til den voksne uden barnet som omdrejningspunkt. Hvis man har fået vækket sin interesse for at læse mere om børnelitteratur i Norden, kan man starte her: .