Forfatteren Anna beskriver i sin digtning det at være patient på en psykiatrisk afdeling. Psykiateren Birgits journaler om Anna står i kontrast til poesien. De to kvinders tekster og liv fletter sig langsomt ind i hinanden. For læsere af lyriske og biografiske tekster om psykisk sygdom og behandling.
Bogen er en hybrid mellem den subjektive og sansende opfattelse af verden og den objektive og diagnosticerende journalisering. Teksterne tager udgangspunkt i forfatteren Anne Rieders og overlæge og psykiater Birgitte Bundesens virkelighed, så grænsen mellem skønlitteratur og biografi er hårfin. Bogen bliver på omslaget kaldt for et "kontinuitetsnotat". Anne Rieder debuterede med digtsamlingen Hindebæger i 2020, som også omhandler psykisk sygdom, ensomhed og sorg.
Anna Rieder veksler mellem et skrigende klart sprog, slørede sætninger og gåder, som gør beskrivelsen af både hendes mentale tilstand og ikke mindst kærlighedssorg meget vedkommende. Modsat er psykiaterens Birgitte Bundesens nøgterne og kliniske forståelse af Anna. Birgitte indser dog, at hvis hun skal nå ind til og hjælpe Anna, må hun selv ændre sit sprog. Gennem poesien nærmer de to kvinder sig hinanden, og opdager, at de begge bærer på et "smerte-hjerte". Bogen er oplagt til læsekredse og temaudstillinger.
Af andre unge forfattere, som har skrevet om at være patienter på psykiatriske afdelinger, kan nævnes Anna Juuls SuperskurkUngeenheden og Fine Gråbøls UngeenhedenAf andre unge forfattere, som har skrevet om at være patienter på psykiatriske afdelinger, kan nævnes Anna Juuls Superskurk og Fine Gråbøls .