H.C. Andersens klassiske eventyr om børnene Gerda og Kay, som er de bedste venner. En dag får Kay en ond troldsplint i øjet og hjertet. Han tager væk til Snedronningen, men Gerda tager ud for at finde sin bedste ven. Til en skøn oplæsningsstund med 6-9-årige, hvor man har god tid!.
Dette eventyr så dagens lys første gang i 1845. Det er historien om det gode mod det onde, om at bevare sit barnesind og om kærlighedens stærke kraft. Flere gange undervejs i historien genlyder linjerne "Roserne vokse i dale, der får vi barn Jesus i tale!" fra Brorsons salme "Den yndigste rose er funden" som et udtryk for Andersens kristne livssyn. Lars Gabel har tidligere illustreret et af H.C. Andersens eventyr: De vilde svaner (Ill. Lars Gabel).
Smuk ny udgave af "Snedronningen" med Lars Gabels forunderlige og betagende illustrationer med adskillige opslag man slet ikke få nok af at se på! Sproget er så smukt og poetisk. Tag blot passagen hvor Gerdas hede tårer falder på Kays bryst, så de trænger ind i hans hjerte, optør isklumpen og fortærer spejlstumpen derinde. Gammeldags ord som "hvo", "uvorn" og "hverandre" bidrager til det poetiske og eventyrlige. Flot skinnende forside med Snedronningen og iskrystaller i blå og turkis farver på hvid baggrund.
Eventyret er udkommet i mange forskellige udgaver. SnedronningenSnedronningen (Ill. Svend Otto S.) er velkendt. Seneste billedbogsudgave er (Ill. Uwe Häntsch) fra 1985Eventyret er udkommet i mange forskellige udgaver. (Ill. Svend Otto S.) er velkendt. Seneste billedbogsudgave er (Ill. Uwe Häntsch) fra 1985.