Books / fiction for children / eventyr

Suppe på et bøjet søm


Description


Billedbog. Landstrygeren praler med at kunne koge suppe på et bøjet søm. Da han samtidig lokker konen i huset til at putte gode sager i gryden, bliver suppen alle tiders.

Reviews (4)


The libraries' assessment

d. 30. Sep. 1998

By

By

Susanne Thøfner

d. 30. Sep. 1998

Den gode gamle historie om landstrygeren, der koger suppe på en sten, en pølsepind osv. og lokker konen i huset til at putte både det ene og det andet i gryden, bliver her genfortalt i et veloplagt, dialogfyldt sprog, der ligger godt i munden. Teksten er sat med tydelige, kulsorte typer, der passer godt til illustrationerne. Fortællingen uddybes og understøttes af de anderledes, dramatiske og karikerede illustrationer, der er udført med farvekridt. Når landstrygeren går gennem en øde skov, emmer billedet af mørke og uhygge. I hans samtaler med konen under madlavningen er de ofte afbilledet i skæve og groteske vinkler, hvor konens hjemlige buttethed sættes i relief af landstrygerens kantede og lettere uhyggelige ydre. En lille, nysgerrig mus dukker desuden op på flere af billederne. Det er ikke den traditionelle måde at illustrere en billedbog på, og stilen henvender sig ikke til de alleryngste, men jeg finder den flot og spændende og tror, at billedbogslæsere fra 4-5 år vil fornøje sig over historien.


The libraries' assessment

d. 30. Sep. 1998

By

By

Erik Boas Pedersen (skole)

d. 30. Sep. 1998

Eventyr eller skæmtefortælling med tilnærmelsesvis samme handlingsforløb som i Den vidunderlige suppesten . Her laves suppen blot på et bøjet søm. Moralen, at den kloge narrer den mindre kloge og at en omvej ofte er den korteste vej til målet, er tilbagevendende temaer i folkelige fortællinger. Her ledsaget af groteske tegninger med saftigt, surrealistisk tilsnit, fortrinsvis af de to personer, konen og landstrygeren. Farverne og den oftest manglende baggrund i tegningerne understreger det groteske element, hvor humoren suppleres af personernes ændrede ansigtsudtryk og en mus i landstrygerens baglomme lever sit eget liv i historien. Historie og tegninger vil have vanskeligt ved at appellere til traditionelle billedbogslæsere, men bogen vil kunne anvendes i forskellige dansksammenhænge i de lidt større klasser som fx. i et eventyremne, skæmtehistorier, folkelige fortællinger, billedlæsning eller lignende.


Jyllands-posten

d. 31. Oct. 1998

By

By

Marianne Gade

d. 31. Oct. 1998


Berlingske tidende

d. 18. Feb. 1999

By

By

Kari Sønsthagen

d. 18. Feb. 1999