Sydslesvigkvinde henvender til læsere af biografier generelt, og især til dem, der interesserer sig for forholdene i Sydslesvig og den dansk-tyske kultur.
Karin Johannsen-Bojsen udgav i 2004 Sydslesvigpige, som handlede om barndomsårene og frem til studentereksamen fra det danske gymnasium i Flensborg i 1954. I andet og sidste bind af hendes erindringer følger vi hende frem til 2008. I 1954 rejser hun til Hamborg, hvor hun sammen med 4 andre nybagte studenter skal tage en tysk studentereksamen for at få lov til at studere ved et tysk universitet. Efter endt studium vender hun tilbage til Flensborg, hvor hun blive lærer på Duborgskolen. Karin Johannsen-Bojsen har været en meget aktiv kvinde. Udover lærergerningen har hun været involveret i arbejdet i det danske mindretal, hun har været i byrådet valgt af det danske parti i Sydslesvig SSW, hun har været medlem af Sydslesvig Forenings forretningsudvalg og samtidig med har hun også nået at være forfatter. Karin Johannsen-Bojsen er en kvinde med meninger og holdninger til grænselandet og dansk-tysk kultur, og hun er ikke bange for at sige sin mening. Hun fortæller med mange detaljer men også meget engageret om et liv mellem 2 kulturer.
Erindringer fra Sydslesvig findes bl.a. i politikeren Karl Otto Meyers Frihed, lighed og grænseland, 2001-2003 og Marie Meyers Hjertesprog fra 1999.
For folk, der interesserer sig for Sydslesvig og det danske mindretal, er det en velskrevet, indsigtsfuld bog med mange oplysninger.