Udgivet i forbindelse med udstillingen "Tæt på. Intimiteter i kunsten" på Statens Museum for Kunst. For kunstinteresserede læsere, der er godt kendt med områdets begreber og genrer i forvejen, også for interesserede i ide- og litteraturhistorie.
Kunsthistoriker Mikkel Bogh er direktør for Statens Museum for Kunst, og han har skrevet denne bog, som er et slags bevidsthedshistorisk og kunstfilosofisk essay. I centrum er det nye motiv hos malerne, som begyndte med ideerne om det enkelte individ, og derfor viser billederne nu hjemmet, familie og børn, stuer og værelser. Forfatteren fremlægger sin personlige holdning, og det understreges også af flere dialoger, hvor man kan forestille sig en samtale med en interesseret museumsgæst eller kollega.
En ganske forfriskende museumsformidling, og man kan ikke være i tvivl om Mikkel Boghs store engagement og fortællelyst. Abstraktionsniveauet er dog ganske højt, og bogen kræver en vidende og ihærdig læser.
En anden stor kunstformidler er Henrik Wivel, der også evner at inddrage den omkringliggende verden i sine tekster, fx hans VejenSlægtskaber eller SlægtskaberEn anden stor kunstformidler er Henrik Wivel, der også evner at inddrage den omkringliggende verden i sine tekster, fx hans Vejen eller .