Bøger / faglitteratur / opskrifter

Tang : grøntsager fra havet


Beskrivelse


Opskrifter på sunde, varierede og velsmagende måltider med tang, samt en beskrivelse af tang og hvordan det gennem tiden og i forskellige kulturer har været anvendt til forskellige formål.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2009

af

af

Jette Landberg

d. 24. mar. 2009

En bog for mange målgrupper, både de der går op i biologi, madlavning, historie, verdens fødevaresituation og gastronomi på højt niveau. Den er skrevet i et relativt let sprog, så de fleste kan læse med. Også inkarnerede sushi-fans vil læse den med interesse.

Et fantastisk flot værk, der simpelthen behandler alt om tang. Tang i historien, som menneskeføde, i gastronomien, i sundhedsplejen, som dyrefoder, i industrien, og så selvfølgelig tangen rent biologisk for at slutte af med en fyldig litteraturliste, leksikon og henvisninger til, hvor man kan købe tangen, hele vejen igennem fint illustreret. Bogen må siges at være lidt af en bedrift af forfatteren, der er professor i biofysik. Undertegnede, der ikke har skænket tang ret mange tanker, andet end at det er irriterende, når man bader, blev hurtigt fanget ind af denne spændende bog. Opskrifterne i afsnittet med hverdagens køkken kan sagtens laves, hvor i mod det gastronomiske afsnit, der bringer retter af kokken Jakob Mielcke, naturligvis er ret avanceret.

Der findes ikke meget om tang og slet ikke på dette niveau. Jeg fandt kun en enkelt bog om Limu moui, 2005, en meget sund tangplante fra Tonga øerne. Denne bog behandler tang over hele verden, også dansk tang.

Et uomgængeligt værk om tang, det eneste jeg savnede var en samlet oversigt med billeder og beskrivelse af de enkelte tangtyper.


Dansk kemi

Årg. 90, nr. 10 (2009)

af

af

Thorvald Pedersen, Carsten Christophersen

Årg. 90, nr. 10 (2009)


Fiskeri tidende

Årg. 17, uge 35 (2010)

af

af

Kenny Guldbrandsen

Årg. 17, uge 35 (2010)


Aktuel naturvidenskab

2009, nr. 4

af

af

Carsten R. Kjaer

2009, nr. 4