Henvender sig til mange interesserede læsere bl.a. af vores nationale, skriftlige kulturarv.
Thomas Kingo (1634-1703) er en af de betydeligste danske digtere i barokken, og i denne bog sættes han indsigtsfuldt ind i sin samtid, som var enevældens periode, ligesom hans værker tolkes. I indledningen beskrives kendetegn ved barokken. Erik A. Nielsen kommer rundt om hele Kingos forfatterskab, så man får et fyldestgørende indtryk af denne mangesidede digter, der bl.a. også beherskede tidens billedsymbolik og anvendte dette i tilrettelæggelse af sine egne værker. Nielsen er dr.phil. og professor i nordisk litteratur og har et vægtigt forfatterskab bag sig. Dette bind er andet bind i firebindsværket Billed-sprog, 2009- om kristendommens retorik.
Kingos Samlede skrifter Bind 1-6 (1939-1974) ses også på www.adl.dk. En Kingobibliografi findes på www.dlb.dansklf.dk. Herudover ses bl.a. om Kingo Thomas Kingo : Far, verden, far vel, 2010.
Nielsens intention er at skrive et facetteret portræt af denne barokmester, hans stilfulde glans, hans ildfulde temperament og hans kristne energi og melankoli, og det er lykkedes. Afhandlingen er sprænglærd, videnskabelig, omfangsrig og interessant, og den kan læses af alment interesserede. Det er en tour de force i tidens dannelse formidlet af en mand med en encyklopædisk viden. Læg hertil at bogen er ødselt og godt illustreret i fin samklang med teksten.