Direktøren på Post & Tele Museum fortæller i denne flot illustrerede bog om telefonens "socialisering" i Danmark i årene op til 1920, hvor telefonapparater efter 44 pionerår efterhånden fandtes i de fleste nogenlunde velstillede hjem.
I en kronologisk gennemgang gives en detaljeret skildring af telefonens modtagelse i forretningslivet og i de private hjem. Telefoniens tekniske sider omtales kort, men hovedvægten er lagt på beskrivelsen af det samfund og de mennesker der tog telefonen til sig og på godt og ondt lærte at leve med det nye kommunikationsredskab. Teksten underbygges af velfungerende illustrationer, fx fotografier af dejlige gamle telefonmodeller og farvegengivelser fra periodens populære tidsskrifter. Værkets høje niveau afsløres af de mange notehenvisninger i teksten, en omfattende litteraturliste og et godt register.
I forvejen er telefonhistorien først og fremmest behandlet i jubilæumslitteraturen og i mere teknisk orienterede beskrivelser. Denne telefonens tidlige socialhistorie er den første om sit emne og føjer sig naturligt ind i rækken af skrifter fra Post & Tele Museet.
Et basisværk på et højt fagligt niveau, der skildrer telefonens første år i Danmark med mange fine detaljer. Først og fremmest for opgaveskrivere men også velegnet til kulturhistorisk interesserede læsere.