Bogen er tænkt anvendt til natur/teknik-lærere på 1.-6. årgang, SFO-pædagoger, børnehaveklasseledere samt lærere i naturfagene på 7.-9. årgang. Lærerstuderende, formidlere på fx museer og naturcentre kan også læse med.
Til grund for den lidt provokerende titel ligger forfatterens ph.d.-afhandling fra 2007. I et letlæst sprog og hele tiden med udgangspunkt i "Fælles Mål 2009" er der gode og velfunderede afsnit med didaktiske overvejelser, men ikke mindst de praktiske forslag til aktiviteter er glimrende. Nøgleordene er læreren som iværksætter, motivator, praktiske gris, socialdynamik, forarbejde, evaluering og refleksion. Det centrale er, at læreren altid er den pædagogiske ekspert, om end hun ikke altid er den faglige. Undervisningsforløbene er både lokale, regionale og nationale, og der er en lang liste over museer, organisationer og udbydere af undervisningstilbud i bred forstand.
Der er ikke lignende ny litteratur. Forfatterens ph.d.-afhandling kan downloades, og hun har også begået flere skrifter i samme boldgade. I øvrigt findes bl.a. Natur/teknik - en fagdidaktik fra 2007, som er en artikelsamling og Naturfag som almendannelse fra 2005, som er en debatbog.
En fin og anvendelig bog især for undervisere af alle slags, men også for udbydere af undervisningstilbud, som her får et indblik i lærerens arbejde og overvejelser.